Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση της ΕΛΟΔΙ με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ (13/9/2021)

Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση της ΕΛΟΔΙ με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ (13/9/2021)

 

Έπειτα από αίτημα της ΕΛ.Ο.ΔΙ. για συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να τεθούν τα φλέγοντα ζητήματα της κοινότητας των ατόμων με διαβήτη, υπήρξε άμεση ανταπόκριση κι έτσι στις 09/09/2021 πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή (ένεκα των συνθηκών του COVID-19) συνάντηση – συζήτηση με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα τους κκ. Δήμητρα Μπακιρτζή, Γεώργιο Αγγούρη, Μαρία Πανουσοπούλου και Θεοφάνη Ρηγάτο.

Στην πολύ καλή συζήτηση, από την Ομοσπονδία μας, αναπτύχθηκαν ζητήματα των ατόμων με διαβήτη και τέθηκαν οι πρώτες βάσεις προς επίλυσή τους. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα ακόλουθα:

  • Η εφαρμογή του ΕΚΠΥ άμεσα καθώς έχει καθυστερήσει εδώ και 2,5 χρόνια
  • Ο περιορισμένος κλειστός προϋπολογισμός για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, που δυσκολεύει πολλές εταιρείες να φέρουν νέα τεχνολογικά προϊόντα στην ελληνική αγορά
  • Η ανάγκη ένταξης και αποζημίωσης των νέων τεχνολογιών από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης (νέες αντλίες, συστήματα CGM για μη χρήστες αντλίας κτλ.), καθώς επίσης και δημιουργίας νέας κατηγορίας, στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν όλα τα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας (υβριδικό πάγκρεας, κλειστό σύστημα αντλίας – συσκευής καταγραφής γλυκόζης κτλ)
  • Η ανάγκη παροχής τεχνολογίας παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος τεχνολογίας flash και σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, που ακολουθούν θεραπεία με σχήμα πολλαπλών ενέσεων ινσουλίνης
  • Η ένταξη όλων των αναλώσιμων υλικών, (αναλώσιμα αντλίας, CGM κτλ.) σε καθεστώς ΦΠΑ 6%.

Τονίστηκε ότι η επίλυση όλων των παραπάνω θεμάτων θα προσδώσει όφελος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς θα συντελέσει στην πρόληψη και μείωση των επιπλοκών του ΣΔ.

Αυτό δε που έγινε αντιληπτό είναι η θετική στάση του ΕΟΠΥΥ απέναντι σε αυτά τα ζητήματα και η διάθεση για συνεργασία, ειδικά με την κοινότητά μας, προς επίτευξή τους.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Έρευνα : Κενά και Ανάγκες στην Ολιστική Φροντίδα του Διαβήτη στην Ελλάδα  

- Εστίαση στις καρδιο-νεφρικές συννοσηρότητες -

Σε συνεργασία με την ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ

ekpa new logo

Λάβε μέρος στην έρευνα συμπληρώνοντας την φόρμα
Συμπλήρωσε τη φόρμα

 

 

Η παρούσα έρευνα υλοποιείται από την ΕΛ.Ο.ΔΙ. υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με στόχο την καταγραφή των εμπειριών και αναγκών των ατόμων με διαβήτη, καρδιοαγγεικά νοσήματα ή/και νεφρικές νόσους. Αφορά στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, την ενημέρωση και την ποιότητα φροντίδας. Η συμμετοχή είναι ανώνυμη και εθελοντική,  δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα και τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν αποκλειστικά σε συγκεντρωτική μορφή.

This will close in 20 seconds

Tο μήνυμα σας σταλθηκε επιτυχώς!

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.
Παρακαλούμε ελέγξτε και τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam).